• Greek
  • English (United Kingdom)
  • Italian (Italy)
Διαφήμιση

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ - Η Κεφαλονιά έχει πολλές παραλίες γεμάτες βότσαλα αλλά και με άμμο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, Παραλία Μύρτος - Άλλες παραλίες στη Κεφαλονιά είναι πιό οργανωμένες, άλλες πιό κοσμικές και άλλες πάλι πιό δυσπρόσιτες και άγνωστες, αλλά όλες οι παραλιες με την ίδια άγρια ομορφιά και ποικιλία χρωμάτων.  

ΙΘΑΚΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - Η Ιθάκη έχει και αυτή αρκετές παραλίες με κύριο γνώρισμα το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας, αλλά αμμουδιά στο νησί του Οδυσσέα δεν υπάρχει. Η γραφική και ήσυχη παραλία στο Σαρακήνικο ήταν αυτή που μας άρεσε προσωπικά στην Ιθακη, χωρίς να υστερούν ο Άη- Γιάννης με τα κρυσταλένια γαλαζοπράσινα νερά, το Κιόνι, οι Φρίκες, οι Αφάλες, ο Σταυρός, και ο Πισαετός. Στη διαδρομή από Φρίκες γιά Κιόνι θα συναντήσετε πολλούς μικρούς κολπίσκους, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας πιό ήσυχα. Στο παραλιακό Κιόνι θα βρείτε και 5-6 ταβέρνες. Εννοείται πως όποιοι μπορούν να εξερευνήσουν το νησί με σκάφος, θα βρουν περισσότερες παραλίες, στις οποίες η πρόσβαση από στεριά είναι αδύνατη. Το ίδιο ισχύει και για την Κεφαλονιά και μάλιστα μιας και είναι μεγαλύτερο νησί θα ανακαλύψετε δεκάδες τέτοιες παραλίες.

 

ΜΥΡΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - Ο Μύρτος είναι η πιό γνωστή παραλία στη Κεφαλονιά, βρίσκεται στη βορειοδυτική μεριά του νησιού και απέχει 9 χλμ. από το χωριό της Αγίας Ευφημίας. Η παραλία είναι διάσημη παγκοσμίως, έχει συνεχείς απονομές γαλάζιας σημαίας και θεωρείτε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Είναι τριγυρισμένη από τα ψηλά βράχια της περιοχής και έχει μιά μοναδική λευκή άμμο. Ο Μυρτος τον Αύγουστο φιλοξενεί και το ''Πολιτιστικό Καλοκαίρι'' του δήμου Πυλαρέων, με συναυλίες ελλήνων και ξένων τραγουδιστών, με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι να κλέβει τη παράσταση φωτίζοντας όλη τη παραλία.

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - Στην ευρύτερη περιοχή της Λάσης στο Αργοστόλι συναντάμε δύο πιό κοσμοπολίτικες παραλιες, το Μακρύ Γιαλό και το Πλατύ Γιαλό, με σπουδαία οργάνωση και τη σπάνια χρυσαφένια άμμο τους. Κοντά στη περιοχή του αεροδρομίου βρίσκεται η Άβυθος, υπέροχη παραλία με άμμο και ακόμη πιό νότια οι παραλίες Τραπεζάκι, ο Λουρδάς (ή Λουρδάτα), μεγάλη σε έκταση και με πολλές ανέσεις: θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα. Συνεχίζοντας ανατολικά για τη Σκάλα συναντάμε το Κατελειό, ένα μικρό χωριό που το καλοκαίρι η υπέροχη παραλία δίνει ζωή στους λιγοστούς κατοίκους του. Λίγα λεπτά μακριά βρίσκετε το Ρατζακλί, τα Καμίνια και τη Μούντα. Μάλιστα στα Καμίνια θα συναντήσετε και το καταφύγιο της χελώνας Careta - Careta, μιά ήσυχη αμμουδιά με ρηχά νερά ιδανική για παιδιά. Η παραλία της Σκάλας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και έχει μήκος άνω των 3 χλμ, με υπέροχη αμμουδιά και με αρκετά μικρά βότσαλα. Θα βρείτε επίσης πολλά εστιατόρια και καφετέριες για να απολαύσετε καλύτερα το μπάνιο σας. Η παραλία του Πόρου και η υπέροχη Αντίσαμος, βρίσκονται 

στην ανατολική μεριά. Στο Πόρο θα βρείτε αμμουδιά και βοτσαλάκι, αλλά και από τις μικρές αυτοσχέδιες εξέδρες που υπάρχουν στα βράχια, οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν βουτιές. Η Αντίσαμος απέχει λίγα μόλις λεπτά από τη πόλη της Σάμης και θεωρείται μιά ωραία διαδρομή για τους λάτρεις της πεζοπορίας, με πεντακάθαρα νερά και αρκετά δέντρα που προσφέρονται για σκιά και ξεκούραση. Έγινε διάσημη από τα γυρίσματα της ταινίας ''Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι''.

Βόρεια στη Κεφαλλονιά και στη χερσόνησο της Ερίσου κοντά στο Φισκάρδο, συναντάμε τις παραλίες: Δαφνούδι, Φώκι, Δολίχα, Έμπλυση (με πιο κοσμοπολίτικη τη τελευταία), η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από κυπαρρίσια και ελιές. Το Φώκι είναι ένας μικρός απάνεμος κολπίσκος με απίστευτο χρώμα νερών και με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Μάλιστα κάτω από τα βράχια υπάρχουν και σπηλιές δημιουργώντας ένα μικρό παράδεισο. Στην ίδια χερσόνησο αλλά δυτικά βρίσκουμε την Άσσο, την Αγία Ιερουσαλήμ και τις Αλατιές. Στην Άσσο μάλιστα το να απολαμβάνει κανείς το μπάνιο του στη μικρή γραφική παραλία του χωριού με θέα το Βενετσιάνικο κάστρο είναι κάτι το συγκλονιστικό. Να αναφέρουμε ότι όσοι διαθέτουν κάποιο θαλάσσιο μέσο, τότε σίγουρα θα γνωρίσουν παραλίες και περιοχές όπου η πρόσβαση από τη στεριά είναι αδύνατη.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΙ - Στο Ληξούρι 2 χλμ. από τη πόλη βρίσκουμε τα Λέπεδα, με την άμμο να έχει ένα καφετί  παράξενο χρώμα και πιό νότια υπάρχει η μεγάλη παραλία του Ξι, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη κεραμμυδί άμμο (αν και κόκκινη συνηθίζουν να την αποκαλούν), με πεντακάθαρα ρηχά νερά. Ο Αθέρας, μιά ήσυχη αμμουδιά βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Παλικής και επίσης η παραλία της Αγίας Κυριακής (μεγάλη παραλία αλλά και ευάλωτη στους βόρειους ανέμους). Δυτικότερα συναντάμε τους Πετανούς και τη Πλατιά Άμμο, με τη τελευταία να έχει ονομαστεί και ''Νεός Μύρτος''. Πρόκειται για μιά όχι και τόσο γνωστή παραλία - δύσκολα προσβάσιμη - αφού χρειάζεται να κατεβείτε 330 σκαλοπάτια. Δεν έχει κάποιο μέρος για σκιά, αλλά τα χρώματα κατά τη δύση του ήλιου θα σας επιβραβεύσουν για το κόπο σας.

Περισσότερες φωτογραφίες από τις παραλίες στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπορείτε να δείτε στο Κεντρικό Μενού ''Κεφαλονιά Φωτογραφίες''.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, Κεφαλονια Παραλιες, Κεφαλονιά Παραλία, Μύρτος Κεφαλονιά, Kefalonia Paralies, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, Κεφαλλονιά παραλίες