• Greek
  • English (United Kingdom)
  • Italian (Italy)
Διαφήμιση

Πληροφορίες για Κεφαλονιά και την Ιθάκη - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, KEFALONIA, CEFALONIA -  Εδώ θα ανακαλύψετε τις ομορφιές και των δύο νησιών του Ιονίου πελάγους για να τα γνωρίσετε καλύτερα. Κεφαλονιά και Ιθάκη αποτελούν μαζί το νομό Κεφαλληνίας.

 

 

Για την Κεφαλονιά ή Κεφαλληνία ένας ιστοχώρος με χρήσιμες πληροφορίες για ότι αφορά το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους. Δείτε για Κεφαλονιά και Ιθάκη άρθρα, σχόλια, φωτογραφιες, χρήσιμα τηλέφωνα, ιστορία και δρομολόγια πλοίων και για τα δύο αυτά νησιά του Ιονίου, καθώς και πολλές φωτογραφίες, αλλά και πληροφορίες για πόλεις και χωριά. Θα ανακαλύψετε πολλά αξιοθέατα με ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Επίσης δείτε τα banners των συνεργατών μας και βρείτε εκπτώσεις - προσφορές για διαμονή και φαγητό. Καλή ξενάγηση στις ιστοσελίδες μας.  

Επίσης θα μας βρείτε και στο Facebook στη σελίδα:

www.facebook.com/kefaloniaview

Η Κεφαλλονια βρίσκετε στο Ιόνιο Πέλαγος και ανήκει στα Επτάνησα. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου αλλά και το πιό ορεινό. Το νησί έχει έκταση 781 τ.χλμ. και πληθυσμό 38.770 κατοίκους, με μεγαλύτερες πόλεις το Αργοστόλι, το Ληξούρι, το Πόρο, τη Σάμη και τη Σκάλα. Ένα μεγάλο μέρος στη Κεφαλονιά καταλαμβάνει και το όρος Αίνος, με τη ψηλότερη κορυφή του το Μεγάλο Σωρό στα 1.628μ. αλλά και άλλες μικρότερες. Οι δύο πεδιάδες του νησιού είναι της Κραναίας και της χερσονήσου Παλικής. Το νησί έχει πολλούς κόλπους (Σάμης, Μύρτου, Αργοστολίου, Λουρδά κ.α.), μικρές και μεγάλες παραλίες γεμάτες με άμμο και βότσαλα (Μακρύς Γιαλός, Πλατύς Γιαλός, Μύρτος, Αντίσαμος, Σκάλα, Πετανοί, Ξι κ.α).                          

                   Παραλία Μύρτου

Οι παραλίες του νησιού είναι γνωστές για τα καθαρά νερά τους, με τον Μύρτο πιο ξακουστό αφού δεν έχει μόνο χαρακτηριστεί ώς μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου, αλλά και του πλανήτη (λίγο υπερβολικό αυτό, αλλά σα λαός λατρεύουμε την υπερβολή). Πολλά ακρωτήρια βρίσκονται στο νησί, όπως του Αθέρα, η Κάπρος, το Δαφνούδι κ.α. Στα δυτικά του νησιού οι ακτές είναι βραχώδεις και απότομες, ενώ στην ανατολική πιό ’’ήπιες’’ και ευκολότερα προσβάσιμες. Η διαδρομή από τη Σκάλα μέχρι το Φισκάρδο είναι υπέροχη με τους αμέτρητους μικρούς κολπίσκους, τα γαλαζοπράσινα νερά και τις τόσες υπέροχες εικόνες που δημιουργούνται, έτσι ώστε να σας αναγκάζουν να κάνετε ευχάριστα πολλές στάσεις (Σκάλα, Πόρος, Σάμη, Αγία Ευφημία, Νεοχώρι, Βασιλικάδες, Φισκάρδο). Η θέα της Ιθάκης στα δεξιά σας είναι μαγευτική,  σα να βλέπετε μια μεγάλη λίμνη.Στη Κεφαλονιά θα βρείτε και πολλά βαραθρώδη σπήλαια, όπως τη Δρογκαράτη, το Λιμοσπήλαιο Μελισάνης, Αγγαλάκι, Αγίων Θεοδώρων κ.α.

Το 1953 ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα στην Κεφαλλονια, αφήνοντας ως μόνο άθικτο το χωριό Φισκάρδο – στα βόρεια του νησιού. Δυστυχώς ο εγκέλαδος ξαναθυμήθηκε το νησί και τον Ιανουάριου του 2014, ευτυχώς αυτή την φορά χωρίς θύματα, αλλά με πολλές ζημιές στη χερσόνησο της Παλλικής. Το Ληξούρι και οι γύρω περιοχές έπαθαν τις περισσότερες καταστροφές και λιγότερες οι υπόλοιπες περιοχές.

Λένε ότι τα χωριά του νησιού είναι 365, όσες και οι μέρες του χρόνου (πολλά από αυτά έχουν ήδη ερημώσει). Η χαρακτηριστική κατάληξη των περισσοτέρων χωριών είναι – ατα (Χαλιωτάτα, Δειλινάτα, Φαρακλάτα κ.α.) καθώς και η κατάληξη των ονομάτων (επιθέτων) σε – ατος (Λασκαράτος, Καπάτος, Σταματελάτος). Μετά τη προβολή της ταινίας ’’Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι ’’ που γυρίστηκε στο νησί το 2001 οι επισκέπτες αυξήθηκαν σημαντικά, αφού οι ομορφιές της Κεφαλονιάς έγιναν γνωστές σε όλο το κόσμο. Ο ορεινός όγκος του νησιού σε συνδιασμό με τους ανέμους που πνέουν χειμώνα – καλοκαίρι, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 3 αιολικών πάρκων μέχρις στιγμής και ακόμα άλλων 2 σε διαδικασία αδειοδότησης. Το αιολικό πάρκο στη θέση ’’Μανολάτη – Ξερολίμπα’’, τροφοδοτεί το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης με 13,6 MW ηλεκτρικής ισχύος.

Σίγουρα μια επίσκεψη στο νησί θα σας μείνει αξέχαστη, γι αυτό φροντίστε να έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας για να θαυμάσετε τις ομορφιές της Κεφαλονιάς.

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΚΕΦAΛΟΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για όλους από το Kefalonia View

 

 *Εστιατόριο ''ΣΠΥΡΟΣ'' στην Αγία Ευφημία ΕΚΠΤΩΣΗ 10% 

 

 

 


 

 

Για το KefaloniaView.gr - ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΤΟΣ

Copyright © 2008 - 2018 

Το σύνολο του περιεχομένου του kefalonia View.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, Κεφαλονιά, Κεφαλλονιά, Κεφαλονια, KEFALONIA, Kefalonia, Cephalonia, CEPHALONIA, KEFALONIA, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, Κεφαλονιά φωτογραφίες, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΩΤΟ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ, Κεφαλληνία, Κεφαλλονιά, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ